Home Nyheder ’Cruise’ på Limfjorden

’Cruise’ på Limfjorden

0
SHARE

Der bliver dagligt tre ture til og fra Fur og fire ture til og fra Glyngøre. ”Det er et fantastisk tilbud til både lokalbefolkningen og turisterne, som vi har manglet i mange år”, siger turistcheferne Bente Kristensen, Mors, og Alice Bank Danielsen, Skive.

 

Den ny færgerute har premiere den 22. juni, og indtil 2. september vil ’Limfjordsbussen’ sejle på ruten Glyngøre-Nykøbing-Fur. Turen fra Glyngøre til Nykøbing tager en halv time, mens sejltiden mellem Nykøbing og Fur er lidt over en time. Færgen medtager passagerer, cykler og barnevogne.

 

”Turisterne har hermed har fået et fantastisk tilbud, som både kan bruges til udflugter med eller uden madkurv og som et led i eksempelvis en cykelferie i Limfjordslandet”, siger Alice Bank Danielsen.Initiativet til den ny rute er taget af Skive Kommune, og bag projektet står desuden Morsø Kommune, Skiveegenens Erhvervs- og Turistcenter og Morsø Turistbureau. 

 

Ruten besejles af to fine ældre ’damer’ fra Nord-line i Svendborg. Det er ’Catrine K’ af Nyborg, der oprindelig blev bygget som M/S Sundet i Svendborg i 1950 til Sydfynske Dampskibsselskabs ruter på Svendborgsund. Desuden ’Chimera’, der er bygget i Skotland i 1912 som lystbåd for general Forbes, og som i 1955 blev ombygget til passagerskib på ruten Gudhjem-Christiansø.

Skrevet af Flemming Juul