Copenhagen Cooking går finder sted fra den 19. til den 28. august med 85 arrangementer bl.a. gastronomiske gadefester, nordiske toprestauranter i Kødbyen, food walks, kogeskoler, internationalt gadekøkken og Michelinmad til lave priser.
Det er syvende gang, at Copenhagen Cooking byder på kulinariske oplevelser og i år åbnes festivalen på Copenhagen Wine Forum den 19. august i Forum.
Og blandt de nye initiativer er ’Nordic Taste’ – et stort smagsunivers den 27. – 28. august i Den Hvide Kødby. Her serverer cirka 30 nordiske toprestauranter som fx Niels Bugges Kro, Kokkeriet, Juuri (Finland) og Hackerberga Slot/Karlaby Kro (Sverige) smagsprøver med fokus på lokale råvarer og madtraditioner. Der vil også være tysk vinfest, nordiske cocktails og uddeling af prisen ’Politikens Nordiske Gaffel’, som dagbladet giver til den af publikum udvalgte bedste smagsprøve.
Refshaleøen er samme weekend ramme om ’MAD Foodcamp’ der med noma’s René Redzepi og Claus Meyer vil udforske de gode råvarer med planteriget som årets tema. Her kan man bl.a. møde landmændene bag fødevarerne, deltage i workshops, opleve græssende dyr og et stort frugt- og grøntmarked.
Et af Copenhagens Cookings mest populære indslag er ’Taste of Copenhagen’, hvor Københavns bedste restauranter tilbyder en menu til spotpris. I år er alle de deltagende Michelin-restauranter; restaurant noma, Kong Hans, AOC, Kiin Kiin, Kokkeriet og Søllerød Kro.
3. – 4. september er der ’Internationale Dage – Taste the World’, som arrangeres i samarbejde med Københavns Kommune. Rantzausgade forvandles til et stort gadekøkken, når danske, spanske, mexicanske og brasilianske restauranter serverer småretter fra deres køkken.