Home Nyheder Colombias turisme blomstrer

Colombias turisme blomstrer

0
SHARE
Cartagena.
Cartagena.

Colombia var tidligere berygtet for voldskriminalitet og narkotikahandel, men nu nærmer landet sig en løsning på de konflikter, der har stået på i 50 år. Økonomien blomstrer og stadig flere turister besøger landet.

Forestillingen om Colombia leder tankerne hen på kidnapninger, guerillagruppen FARC og kokain i lange baner, men det er snart 21 år siden, narkobaronen Pablo Escobar døde, og siden er udviklingen gået i den rigtige retning på mange områder, skriver dr.dk.

Colombia udgør med sine 48 millioner indbyggere Sydamerikas næststørste økonomi – kun overgået af Brasilien. Med en vækstrate på 4,3% har Colombia fanget erhvervslivets opmærksomhed og for nylig trådte en ny handelsaftale i kraft mellem Colombia og EU.

Danmark har åbnet en ambassade i Colombia for at styrke danske virksomheders adgang til markedet og adskillige danske virksomheder har etableret sig – bl.a. Falck og Novo Nordisk.

Fra 2000 til 2010 er antallet af udenlandske turister steget med ca. 10%. Det er meget populært at rejse til Colombia med sundhedsturisme, hvor folk får foretaget operationer – kosmetiske eller på grund af sygdom. Både kystbyerne mod det caribiske hav, som Cartagena og landets kafferegion er populære. Danske rejsebureauer arrangerer rejser til landet.

Men der er stadig problemer med at overholde menneskerettighederne, høje tal for mord på fagforeningsfolk, og verdens næststørste antal af internt fordrevne. Der sker færre kidnapninger, men mordraten er stadig over gennemsnittet i Latinamerika, mens narkoproduktionen er høj.