Home Nyheder CO2-skat øger flybillet-prisen

CO2-skat øger flybillet-prisen

1
SHARE

EU-Kommissionen har beregnet at en kvotepris på 30 Euro per tons CO2 kommer til at koste for flyselskaberne, som skal ryste op med 17 milliarder kroner til køb af kvoter og certifikater, skriver Ingeniøren ifølge business.dk.

 

Flyselskaberne skal kompensere for at udlede 77 millioner tons CO2, når branchen kommer under EUs CO2-kvotehandelssystem i 2012. Ordningen vil omfatte alle flyvninger til og fra lufthavne i EU.

 

Det danske lovforslag kommer i oktober og omfatter små 40 flyselskaber. Blandt europæiske flyselskaber topper British Airways og Ryanair med deres CO2-udslip.

Skrevet af Flemming Juul

1 COMMENT

  1. Luftfartsselskaberne er bare lette ofre, selv det turde være ministeren bekendt, at vi kun bidrager med omkring 2% af den globale CO2-udledning. Hvis man virkelig skulle rykke noget, skal man starte med at se på kraftværker og køretøjer. Kvoteordningen er typisk FN symptombehandling, hvor ulande får unødigt høje kvoter, som de kan sælge til os andre, der hellere vil snakke endeløse konferencer om problemerne end at gribe i egen barm, fx ved at overgå til atomkraft i stedet for at blive ved at brænde kul af, som vi stadig var i 1800-tallet.

Comments are closed.