Home Nyheder Cimber Sterlings konkurs koster skattepenge

Cimber Sterlings konkurs koster skattepenge

1
SHARE

Aarhus Lufthavn har brug for 10 millioner kroner her og nu, og regningen betales af skatteydere i fem jyske kommuner.

2012 så ud til at blive endnu et år med fremgang for Aarhus Lufthavn. Den nye motorvejsforbindelse gjorde det lettere at komme til lufthavnen og antallet af passagerer var steget to år i træk. 2011 gav rekordoverskud. Men så kom Cimber Sterlings konkurs i maj, skriver DR Nyheder.

Det kostede lufthavnen 50.000 kroner om dagen, og økonomien er nu så anstrengt, at de fem kommuner, Aarhus, Randers, Favrskov, Norddjurs og Syddjurs, må købe nye aktier for 10 millioner kroner til nytår. Det er ifølge et notat fra lufthavnens ledelse et krav fra lufthavnens bankforbindelse, SparNord.

Bestyrelsesformand for lufthavnen, Ango Winther, er sikker på, at kommunerne finder pengene fordi infrastrukturen i Østjylland er en nødvendig ting, som alle er nødt til at bakke op.Han kalder krisen midlertidig og henviser til, at lufthavnen efter planerne får et overskud på en million kroner allerede næste år.

Alligevel beder han de fem kommuner om at finde yderligere 40 millioner kroner oven i de 10 millioner, som er nødvendige nu.

”De 50 millioner er afsat som det beløb, der kan være med til at markedsføre Aarhus Lufthavn i hele Østjylland bedre og kan gøre den mere interessant både for virksomheder og flyselskaber”, siger Ango Winther.

1 COMMENT

  1. Today, I went to the beach front with my children. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She placed the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is completely off topic but I had to tell someone!

Comments are closed.