Home Nyheder Cimber har likviditetsproblemer

Cimber har likviditetsproblemer

1
SHARE

Flyselskabet har ikke mulighed for at låne penge i banken, og må derfor sætte sin lid til det statsgaranterede banklån, som selskabet er berettiget til på grund af tabene i forbindelse med fly-stoppene under askeskyerne. Her venter Cimber Sterling at kunne låne et sted mellem 70 og 85 millioner kroner, skriver Jyllands-Posten ifølge borsen.dk.

 

Lige for tiden har Cimber blot 60 millioner kroner i kassen, hvilket svarer til driftsudgifterne i 10-15 dage, hvilket ifølge adm. direktør Jacob Krogsgaard er utilfredsstillende lavt.

 

Men også de statsgaranterede lån kan blive kostbare for Cimber Sterling, fordi garantien ydes på markedsvilkår, hvilket vil sige, at jo mere risikabelt lånet er, jo dyrere bliver det. Iagttagere skønner, at Cimber Sterling må regne med samlede omkostninger for lånet på omkring 10%.

 

Skrevet af Flemming Juul

1 COMMENT

  1. Jeg håber ikke cimber får lov at lån de penge, de skylder mig 3 billetter fra kastrup til karup, hvor vi måtte tage busse hjem til viborg under askeskyen, og de penge vil de ikke af med, så vi er en del som aldrig flyver med dem mere, håber de går ned og lukker.

Comments are closed.