Home Nyheder Flyt Tivoli til Ørestaden

Flyt Tivoli til Ørestaden

0
SHARE

I diskussionen om Københavns fremtid, er SLA Arkitekter kommet med et forslag om at flytte Tivoli til Ørestaden og i stedet lave en park på det frigjorte areal.

Stig L. Andersson, stifter og nu kreativ direktør for SLA Arkitekter, har præsenteret forslaget på Dansk Arkitektur Center i København.
Han mener, at Tivoli var godt placeret i 1843, da man byggede det uden for voldene, men at forlystelsesparken nu nærmere står i vejen for udviklingen.

”Det var flot set af politikerne, da de i 1843 placerede Tivoli uden for voldene. Byens borgere slap for støjen, og der blev genereret nyt byliv, der hvor der endnu ikke var noget. Det er nøjagtig den samme situation, Ørestaden står i i dag,” siger Stig L. Andersson.

Stig L. Andersson peger på Københavns enestående mulighed for at markere sig som førende miljøby og tror bestemt på, at det kan lade sig gøre at realisere projektet. Bl.a. ved at bygge ned i terrænet og etablere muligheder for shopping, detailhandel, fritid, kontorer, hoteller, sport og andre rekreative formål.

”Man vil slå to fluer med ét smæk. Tivoli vil generere nyt liv i Ørestaden, der vil få en verdenskendt turistattraktion. Der er rigeligt med p-pladser derude, og det vil gøre det lettere at besøge haven. Dermed vil en masse mennesker opdage den nye bydel, befolke den og skabe liv. Samtidig vil der blive gjort plads i København til en helt ny og levende park,” forklarer Stig L. Andersson.

(Børsen, d. 15. november, 2007)

Skrevet af