Home Nyheder Rønne med i strategisk krydstogtnetværk

Rønne med i strategisk krydstogtnetværk

0
SHARE

Kun få havne i Den Baltiske Region er endnu ikke med i netværket, der markedsfører regionens krydstogtsdestinationer på tværs af landegrænser. Mens den baltiske region har en stigning i krydstogtsturismen på 15 procent pr. år, stiger krydstogtsturismen kun seks procent pr. år i resten af verden.

Krydstogter i Østersøen er populære, og i kampen om at markedsføre sig over for krydstogtsselskaberne har det mere gennemslagskraft at sælge sig som et samlet produkt end én destination og ét land. I 2004 tog Wonderful Copenhagen derfor initiativ til at danne et krydstogtnetværk, for at styrke baltiske krydstogter i konkurrencen mod krydstogter i Middelhavet og Caribien. 19 destinationer og 10 lande er nu repræsenteret i netværket.

Sammen med Göteborg Havn og Mariehamn Havn har Rønne Havn netop valgt at indgå i netværket:

”Med vores deltagelse i Cruise Baltic Project vil vi kunne videreudvikle det samarbejde, vi har i Cruise Europe med at tiltrække anløb til vores region. Og samtidig betyder den fælles opbakning og branding, at vi kan markedsføre os som én enhed, tanken om ikke at stå alene virker tiltalende for en mindre destination som vores,” siger Hans Kümler, direktør for Rønne Havn.

Projektleder for Cruise Baltic Project Signe Adamsen glæder sig over Rønne Havns deltagelse i netværket:

”Rønne passer fint ind i netværket mellem både mindre og større destinationer, og som den andenstørste danske krydstogthavn er de en værdifuld medspiller for os, hvor vi virkelig vil kunne få glæde af samarbejdet begge veje. At Rønne nu vælger at indgå i netværket, håber vi betyder, at flere danske havne udover København, Helsingør og Rønne vil få lyst til at være med.”

Skrevet af