Home Nyheder Der er udsigt til billigere rejser

Der er udsigt til billigere rejser

0
SHARE

Rejsebureauerne afregner i vidt omfang både hoteller og flybilletter i dollar og det giver udsigt til billigere rejser i den kommende sæson – både for charterrejser og individuelle rejser, skriber epn.dk.

”Priserne på de individuelle rejser forhandles dag til dag og er yderst påvirkede af kursudsving, så der kan let være besparelser på 10-15% næste år i forhold til i år”,  siger Lars Thykier, adm. direktør i Danmarks Rejsebureau Forening, men i sidste ende er det kundens forhandlingsevne der skal sikre en attraktiv pris.

”Rejser forhandles individuelt mellem bureau og kunde, så hvis man køber nu, kan man opnå, at prisen låses med den nuværende kurs”, siger han.


”Vi forhandler typisk kontakter et år i forvejen, så hvis dollaren holder sig nede, får det effekt på priserne næste vintersæson”, siger salgsdirektør Stig Elling, Star Tour.
”Den lave dollarkurs har effekt alle steder, hvor man forhandler i dollar. Det det gæplder f.eks.  Thailand, Fjernøsten, Nordamerika og Sydamerika”, siger Lars Thykier.”Den klassiske USA-rejse med hotel og billeje bliver billigere. Det samme gør rejser til Thailand, Vietnam, Cambodia, Singapore, Seychellerne, Maldiverne og til dels Indien”.”Det er normalt at bruge næsten lige så mange lommepenge, som rejsen koster. Det kan give pæne besparelser. Thailand bliver væsentligt billigere, fordi valutaen følger dollar”, siger Jan Vendelbo, salgs- og marketingdirektør i MyTravel.Selv om han er enig i, at den svage dollar isoleret set vil give billigere charterrejser næste vinter, trækker den rekordhøje brændstofpris i modsat retning.Ifølge Danmarks Rejsebureau Forening købte danskerne ca. 1,2 mio. charterrejser og fem mio. individuelle rejser til udlandet sidste år.

Skrevet af