Home Nyheder Californien forbyder spækhuggershows

Californien forbyder spækhuggershows

0
SHARE

1024px-seaworld_san_diegoSom den første amerikanske stat forbyder Californien opdræt af spækhuggere i fangenskab og brugen af dem i shows, skriver bl.a. CNN.

Loven træder i kraft fra nytår og fastslår, at spækhuggere i fangenskab bør sættes fri. Er det ikke muligt, kan de blive i fangenskab, men kun til forskning, skriver tv2.dk.

Seaworld har 11 spækhuggere i sin dyrepark i San Diego: ”De fleste er født i fangenskab, og miljømæssige trusler i havene er til stor fare for dyrene. Den bedste og sikreste fremtid er at lade dem leve i Seaworld, hvor de får god behandling”, lyder det fra Seaworld.

”Folk vender sig i stigende grad mod underholdning med dyr, da det er gammeldags og uretfærdigt. På spækhuggernes vegne bifalder vi den nye lov”, siger Marilyn Kroplick, præsident i organisationen ’In Defense of Animals’.

Det var dokumentarfilmen ’Blackfish’ fra 2013, der for alvor satte gang i protesterne. Filmen viser, at spækhuggerne led i fangenskab, og at de kunne være til fare for de ansatte i SeaWorld. En af dem var Dawn Brancheau, som i 2010 blev dræbt af spækhuggeren Tilikum efter et show i SeaWorld Orlando.