Home Nyheder Analytikere kritiserer SWISS’ redningsplan

Analytikere kritiserer SWISS’ redningsplan

0
SHARE

I går præsenterede det kriseramte schweiziske flyselskab SWISS den redningsplan, der skal få selskabet på fode igen. Målet er, at selskabet fra næste år skal give overskud. SWISS’ strategi kritiseres dog af analytikere fra børsen i Zürich, som ikke mener, at den indeholder nytænkning, fordi den udelukkende er baseret på yderligere besparelser.
Besparelserne rammer bl.a. medarbejderstaben, som skal reduceres med 800-1000 jobs. Mere end halvdelen af de stillinger, som SWISS startede ud med, da selskabet opstod ud af Swissair i 2001, vil dermed være nedlagt. Desuden skal flyflåden reduceres; SWISS mister 13 maskiner og dermed en tredjedel af den regionale flyflåde. Koncernchef Christoph Franz siger om redningsplanen: ”Vi vil ikke ændre vores forretningsmodel, men vi bliver nødt til at producere mere effektivt.” Det er denne strategi, der kritiseres af analytikerne. De er desuden ærgerlige over, at SWISS ikke valgte den plan, der var lækket til offentligheden. Den gik ud på, at splitte selskabet i to og lægge de europæiske ruter ud i det nye selskab.
Redningsplanen havde dog kun en positiv effekt på aktiekursen, som steg 9 pct. efter suspenderingens ophævelse i går kl.12.
(Børsen, 19/1)

Skrevet af