Home Nyheder Brandfare med lap tops i bagagerummet

Brandfare med lap tops i bagagerummet

0
SHARE

EASA Europe’s Aviation Safety Authority udsender et nyt direktiv omkring opbevaring af personlig elektronik i flyselskabernes bagagerum.

I en redegørelse, som tilsyneladende er målrettet mod klogskaben i det nye forbud fra USA og Storbritannien mod at medbringe lap tops og tablets i kabinen og i stedet sende dem sammen med den indtjekkede bagage, advarer EASA om, at der er tale om ’farligt gods’ i bagagerummet.

EASA nævner ikke direkte det amerikansk-britiske forbud fra marts i redegørelsen, men direktivet fra EASA har klart til formål at styrke opmærksomheden på den forøgede risiko, som de nye regler medfører for flysikkerheden.

“Personlige elektroniske apparater med litium batterier anses for at være farligt gods. Det er en fordel af have dem i kabinen, hvor personalet kan reagere hurtigt i tilfælde af f.eks. batteribrand”, skriver EASA i en kommentar.

EASAs Executive Director Patrick Ky: “Spontane brande eller overophedning fra litium batterier er en sikkerhedsrisiko, der skal tages alvorligt. Vi skal sørge for, at det, at fjerne én risiko, ikke blot skaber en ny”.