Home Nyheder Bombe-bemærkning udløser betinget dom

Bombe-bemærkning udløser betinget dom

0
SHARE

Bemærkningen ”Nå, ja – det kunne jo også være en bombe” faldt sidste efterår, da kvinden blev bedt om attage sin kasket af i Københavns Lufthavns sikkerhedskontrol.

 

Ifølge Politiken.dk forklarede kvinden i byretten, at hun med det samme kunne se, at bemærkningen ikke var heldigt anbragt, og undskyldte overfor sikkerhedsvagten.

 

Men i Københavns Lufthavns sikkerhedskontrol kommer man ingen vegne med undskyldninger. Kvinden blev omgående omringet af otte sikkerhedsvagter, fik frataget sin pas og boardingkort, og blev sigtet for overtrædelse af Straffelovens trusselsparagraf.

 

I byretten forklarede sikkerhedsvagten, der havde hørt den lidt for kække bemærkning, at han ikke skulle tage stilling til, om der var tale om en reel trussel, eller blot en over-kæk bemærkning: "Det er ikke vores opgave. Vi skal følge instruksen” forklarede han.

 

Den 34 årige kvinde blev idømt en betinget frihedsstraf, dog uden tidsudmåling. Hun har nu fået en plet på sin straffeattest, hvilket hun i retten forklarede ville være særdeles alvorligt for hende, da det kan påvirke hendes jobsituation i et dansk ministerium, skriver Politiken.dk

 

Skrevet af Christian Peschardt