Home Nyheder Bolivia tilbageholder flyselskabs direktør

Bolivia tilbageholder flyselskabs direktør

0
SHARE
Gustavo Vargas.
Gustavo Vargas.

De bolivianske myndigheder har tirsdag tilbageholdt den adm. direktør for flyselskabet LaMia, som drev det fly, som styrtede ned i Colombia i sidste uge, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Direktør Gustavo Vargas blev sammen med to ansatte i det mindre charterselskab ført til statsanklagerens kontor i Santa Cruz, hvor de skal grundigt forhøres, før anklageren tager stilling til, om de skal varetægtsfængsles, skriver politiken.dk.

Rigsadvokaten i Bolivia oplyser, at sagen bliver efterforsket som en mulig kriminalsag, da LaMia er mistænkt for ikke at følge sikkerhedsprocedurerne. ”Det kan udvikle sig til en sag om manddrab”, siger rigsadvokaten. 71 personer omkom, da flyet styrtede ikke langt fra byen Medellin i Colombia og meget tyder på, at styrtet skyldtes mangel på brændstof.

Tirsdag krævede den bolivianske regering, at Brasilien skulle udvise en flyveleder, der efter eget udsagn var rejst til Brasilien for hjælpe med efterforskningen. Ifølge den bolivianske indenrigsminister, Carlos Romero, var flyvelederen rejst ulovligt til Brasilien selv om han var eftersøgt i forbindelse med efterforskningen af de bolivianske luftfartsmyndigheder.

Ifølge den brasilianske tv-station Globo havde flyvelederen søgt asyl i Brasilien.