Home Nyheder Børnefamilier på alternativ sommerferie

Børnefamilier på alternativ sommerferie

0
SHARE
Foto: Simon Jeppesen.
Foto: Simon Jeppesen.

Cirkusferie i Jylland er et tilbud, som børnefamilierne de seneste år har kunnet vælge til, og cirkusdirektør Einar Trie har allerede udsolgt til en af tre uger.

Cirkusfabrikken i Nordsalling har siden 2009 haft børnefamilier på en uges cirkusferie i sommerferien. Her er stigende efterspørgsel efter at skifte de forudsigelige ferier ud med livet som cirkusartist.

”Vi har familier fra hele Danmark, som vælger en aktiv ferie her på Cirkusfabrikken. Vi kan allerede nu melde udsolgt i uge 28”, siger Einar Trie, der står bag Cirkusferien på Cirkusfabrikken i Nordsalling.

Familierne flytter ind i ægte cirkusvogne, og der trænes artisteri hele ugen frem mod den store afslutning. Fredag aften optræder alle deltagerne som artister i det store cirkustelt.

Einar Trie har i årtier rejst på landevejen med eget cirkus, Cirkus Charlie. Men i 2007 stoppede turnelivet. Han slog sig ned på et gammelt mejeri i Nordsalling, som han har ombygget til Cirkusfabrikken. Lokalerne er indrettet til cirkustræningscenter med springgrave, træningsfaciliteter og et stort legeland.

”Vi har en cirkusskole, hvor lokale børn og unge går til undervisning i artisteri og andre kreative aktiviteter. Derudover holder vi lejrskoler og camps året rundt, hvor deltagerne bliver undervist i de forskellige cirkus-discipliner. På et tidspunkt fik jeg så ideen om at afholde cirkusferier for hele familien. Tilbagemeldingerne har været meget positive,” fortæller Einar Trie.

Deltagerne i cirkusferien bliver undervist af professionelle cirkusartister i jonglering, luftnumre i trapez, reb og stof. Balance på rullebræt, kugle og ethjulet cykel. Akrobatik på gulv og opbygning af pyramider. Spring på gulv, airtrack og springgrav og andre cirkusdiscipliner. Der bliver også mulighed for at snuse lidt til trylleri og klovneri.

Ferien sluttes af med show i cirkusteltet for lokalområdets beboere, turister og andre inviterede.

Mere information kan fås på www.cirkusferie.dk