Home Nyheder Boeing på vej med ny Air Force One

Boeing på vej med ny Air Force One

2
SHARE

U.S. Air Force vil fortsætte Boeing-traditionen og har skrevet kontrakt med flyproducenten om at starte modifikationen af de kommende præsidentfly, skriver Reuters.

Der er tale om to Boeing 747-8, der skal erstatte de to nuværende Boeing 747-200. Kontrakten om indretning og levering af de næste præsidentfly har ifølge Boeing en værdi på 600 millioner dollars.

Ifølge U.S. Air Force kommer modifikationerne blandt andet til at omfatte et avanceret kommunikationssystem, opgradering af el-forsyningen ombord, skadestue og et forsvarssystem.

Ifølge L.A. Times skal flyet være operationelt i 2024.

De to Boeing 747-8 blev oprindeligt bestilt for fire år siden af russiske Transaero Airlines, som gik konkurs i 2015. Siden har Boeing haft de to fly ’på lager’ i Mojave Desert.

Den nye Boeing 747-8 er mere brændstoføkonomisk, kan flyve 1.000 miles længere end de nuværende præsidentfly og bliver det hurtigste passagerfly i verden. Vingefanget er ni meter større og flyets længde på 250 fod, gør det til verdens længste passagerfly.

2 COMMENTS

  1. 747-8I har vist sig at være et enormt flop for Boeing. Stort set.kun LH var dumme nok til at købe typen. Fragtudgaven klarer sig dog lidt bedre.

Comments are closed.