Home Nyheder Billigste og dyreste feriedestinationer

Billigste og dyreste feriedestinationer

0
SHARE

Hvor får man den billigste kop kaffe, hvor er det dyrest at leje sin liggestol og hvor meget må man af med, hvis børnene skal have et strandsæt med spand og skovl?

Falk Lauritsen Rejser har bedt sine medarbejdere om at sammenligne priserne på syv almindelige ferieomkostninger på 16 feriemål i Europa og Nordafrika.

Og tendensen er klar. På langt de fleste punkter får man mest for pengene i Bulgarien og Tunesien, mens der skal skrues en anelse op for feriebudgettet i Tyrkiet eller på Rhodos, Santorini og Mallorca.

Et almindeligt strandsæt til børnene med spand og skovl koster ca. 19 kr. i Sunny Beach og 24 kr. i Tunesien, mens man på Santorini må slippe 73 kr. Også når det gælder priserne på øl og kaffe, ligger Bulgarien og Tunesien helt i bund. En fadøl på en strandbar, koster i omegnen af 8 kr. i Sozopol eller 11 kr. i Sunny Beach, mens man i Tunesien må slippe 16 kr. Dyrest er det på Rhodos, hvor en stor fadøl koster ca. 37 kr.

En kop kaffe på en fortovscafé koster 1 kr. i Tunesien, 6 kr. i Sozopol og 8 kr. i Alanya. Anderledes bekostelig er kaffen på Rhodos, hvor den på fortovscafeer kan koste omkring 26 kr. Der er også betydelig prisforskel i samme område – f.eks. på Mallorca, hvor kaffen koster 15 kr. i Alcudia, men kun 9 kr. i Palma Nova.

Når det gælder vin, er det på de græske øer, man får den bedste pris. En flaske husets vin koster her ca. 52 kr. i Perissa på Santorini og 56 kr. på Kos, mens det koster omkring 134 kr. på Mallorca og Rhodos og i snit 100 kr. i de tyrkiske feriebyer. Mallorca er også dyrest, når det gælder pizza. En Margarita står i 67 kr., mens man i Sunny Beach kun skal betale ca. 23 kr. viser tallene fra Falk Lauritsen.

Leje af en liggestol på stranden koster i snit 16 kr. pr. dag i Tunesien og tyrkiske Alanya. I den modsatte ende af prisbarometeret koster liggestolene på Santorini 52 kr. og gennemsnitlig 48 kr. på Kreta.

Leje af en kategori A bil er billigst i Tunesien med 726 kr. for tre dage eller 1.618 for en uge og i Bulgarien, hvor prisen er 805 kr. for tre dage eller 1.565 kr. for en uge. Dyrest er det på Mallorca. Her koster 3 dages billeje 1.455 kr., mens en uge løber op i 2.900 kr.

Skrevet af Flemming Juul