Home Nyheder Billigere fadøl lader vente på sig

Billigere fadøl lader vente på sig

2
SHARE

Københavns Kommunes afskaffelse af afgiften på udeservering har kun givet billigere fadøl på 2 ud af 11 beværtninger i Nyhavn.

Formanden for Horesta i hovedstaden, Allan Agerholm, så dengang en mulighed for, at ølpriserne ville falde, men en rundringning til 11 af beværtningerne i Nyhavn viser, at prisen på en halv liter fadøl kun er faldet på Restaurant Skagen og McJoys Pub – med to kroner, skriver b.dk.

De øvrige ni beværtninger har ikke sat prisen ned. På for eksempel Klods Hans koster en halv liter fadøl fortsat 55 kroner, mens den på Hong Kong har kostet 64 kroner det seneste halvandet år. Heller ikke Cafe Diamanten, Kafe Kys eller Cafe Kreuzberg, som alle ligger tæt på Strøget, er prisen dalet.

Bo Hansen, ejer af fem beværtninger i Nyhavn, er glad for, at udeservering er gjort gratis, men fortæller, at stigende priser hos Carlsberg bærer skylden for de uændrede priser. Hans beværtninger har søgt kommunen om udeservering i januar, februar og halvdelen af marts, fordi det nu er gratis.

Nyhavn lå i kommunens dyreste zone og cafeer og restauranter med Nyhavn som adresse skulle derfor have betalt 387 kroner pr kvadratmeter udeservering hver sommermåned.

2 COMMENTS

  1. Vedr udendørs serveringen skal man ikke starte en diskution om tingene bliver billigere – det gør de ikke. Vi som cafe, hotel, restaurant ejere, etc får en enestående mulighed for at skabe flere arbejdspladser for at betjene de mange gæster der ønsker at sidde udenfor.

    Derfor skal kommunen have stor ros for at fortsætte dette gode tiltag – det vil nemlig helt sikkert skabe et mersalg og flere arbejdspladser

    Tak for det

  2. Nej selvfølgelig skal vi ikke have nogen diskusion, når man vil være så ublu at forlange helt op til 64 kr for en øl !
    Kald den ikke Nyhavn men “Dyr” havn, og husk så den kloge nare den mindre kloge ! Skål…

Comments are closed.