Home Nyheder BIG bygger hjem til dronningens pandaer

BIG bygger hjem til dronningens pandaer

4
SHARE

Dronning Margrethe fik i 2014 to pandaer i gave fra Kina, og i 2018 skal de flytte ind i Zoologisk Have i København.

Det er stjernearkitekterne fra BIG, Bjarke Ingels Group, som i samarbejde med København Zoo har designet det nye flotte anlæg.

De sort-hvide bamser kommer først til Danmark i 2018, men allerede nu er planerne til anlægget altså på plads, og København Zoo er i fuld gang med forberedelserne, skriver tv2.dk.

”Anlægget er budgetteret til 125-150 millioner kroner, og første spadestik bliver taget i november 2017. Pandaerne får 1.300 kvadratmeter at boltre sig på, og anlægget bliver på i alt ca 4.000 kvardratmeter”, fortæller adm. direktør i Københavns Zoo, Steffen Stræde, til TV2, og han er ikke i tvivl om, hvor meget pandaerne vil betyde: ”For det første er det jo en fascinerende dyr, så vi glæder os til at komme til at arbejde med pandaerne. Derudover flytter det jo Københavns Zoo op i international liga, kan man sige, for der er ikke mange der har pandaer”.

Direktøren skriver på Zoo’s hjemmeside, at den største opgave nu og her er at skaffe de millioner, som anlægget kommer til at koste, og at han er på jagt efter fonde og investorer, der vil være en del af det ambitiøse projekt.

4 COMMENTS

  1. Verden bløder jo! Er det ikke at gøre grin med den globale menneskelige krise, vi nu oplever. Pandaerne er uden tvivl lige glade med, om anlægget er designet af BIG, ikke sandt? Mennesker bag fonde og investorer skal rent ud skamme sig, hvis de går ind i investering i et projekt som anført. Føler mig også overbevist om, at kongehuset næppe kan støtte et projekt på dette niveau, når en stor del af verdenen lider, katestrofer af alle tænkelige arter.

    • Verden har altid blødt. Det er der ikke noget nyt i. Det skal vel ikke gå ud over Zoo eller pandaerne. Skal vi også holde op med at rejse og gå ud og spise fordi der er katastrofer og flygtninge strømme?

  2. Den globale situation har aldrig været værre end den er nu! Visse områder af Afrika kan “eksplodere” når som helst o.s.v og o.s.v. Mange menneskeskæbner over en bred kam taget i betragtning er det så rigtigt at investere omkring kr. 150 mill. i et panda anlæg? Det er jo åbenlyst, at der ikke nødvendigvis er tale om dyrenes velfærd men nærmere en unødvendig luksus tilfredsstillelse af os mennesker. Kan det være rigtigt, ja det mener jeg bestemt ikke som anført. Tvivler derfor på fonde og investorers velvillighed desangående.

Comments are closed.