Home Nyheder Bedste turistsommer i København

Bedste turistsommer i København

0
SHARE

dansk-turisme-visit-denmark-københavn-foto-Ty-Stange-800x450Antallet af turister i hovedstaden denne sommer har været det største nogensinde. Alene i juni og juli havde hovedstadens turisme en fremgang på 5% i forhold til samme tid sidste år.

I alt var der 2,3 millioner overnatninger i løbet af de sommermåneder, som Danmarks Statistik ind til videre har offentliggjort tal for. Det er over 109.000 flere end i juni og juli sidste år. Fremgangen kan også ses på salget af Copenhagen Card, der i juni og juli havde en fremgang i salget på 26% i forhold til sidste sommer.

“Fremgangen er til gavn for hele hovedstadsområdet, når turisterne vælger at komme her. De skaber vækst og arbejdspladser, når de bor på vores hoteller, shopper i vores butikker, spiser på restauranterne og besøger vores kulturtilbud,” siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen.

Selv om antallet af danskere, der besøger deres hovedstad, er i stigning, er hovedparten af turisterne fra udlandet. Her er de fem største markeder Sverige, Norge, USA, Tyskland og Storbritannien.

Der har været særlig markant fremgang fra USA med 21%, fulgt af Kina med 16% og Storbritannien med 9%.