Home Nyheder Barcelona risikerer længere security-strejke

Barcelona risikerer længere security-strejke

0
SHARE

Efter flere ’arbejd efter reglerne’ kampagner og en række timelange strejker siden juli, har det privat ansatte securitypersonale i Barcelonas lufthavn afvist et lønforslag fra selskabet og stemt ja til 24 timers strejke. 150 var for strejke og 36 imod.

Spaniens minister for infrastruktur, Íñigo de la Serna, siger, at det var security-personalets sidste chance, og at han nu vil indsætte politistyrken Guardia Civil for at sikre, at lufthavnen fortsat kan fungere.

Han fastslår, at han ikke har andre valg, idet strejkerne ’ikke blot generer passagererne og landets image, men også den globale sikkerhed’, skriver avisen The Guardian.

Ministeren har bedt arbejdsretten afgøre, om man kan tvinge personalet i arbejde på grund af det vigtige arbejde.

Ventetider på op til tre timer på grund af personalets aktioner har medført, at over 1.000 passagerer kom for sent til deres fly alene de seneste 14 dage. De rejsende er til gengæld kommet adskillige timer for tidligt for at være sikre på deres flyforbindelser, hvilket har øget trængselsproblemet i lufthavnen.

Personalet klager over lave lønninger – 800-1.100 Euro om måneden – og for lidt personale, som betyder, at de hyppigt må arbejde 16 timer i døgnet.

Fra næste søndag frygtes strejken at brede sig til lufthavnene i La Coruña og Santiago de Compostela.