Home Nyheder BA skærer 20 % af omkostningerne

BA skærer 20 % af omkostningerne

0
SHARE

British Airways har skåret omkostningerne med 20 % med allerede i indeværende år, og forbereder sig på en langvarig ”industriel nedtur”, melder nyhedsbureauet Reuters.

 

Selskabet venter at skulle gennemføre en yderligere omkostningsreduktion i samme størrelsesorden til næste år. Besparelserne indebærer blandt andet, at BA har udskudt indkøbet af i alt 12 Airbus A380 fly i mindst to år. ”Vi har genforhandlet leveringen af flyene. Efterspørgslen efter de store fly var oprindeligt forudset at opstå i 20112, men det bliver nu på et senere tidspunkt” sagde chefen for Investor Relations i BA, fredag. Han tilføjede, at BA stadig forventer at have omkring 1 mia. GBP i likviditetsberedskab til næste forår.

 

BA forhandler, i lighed med de fleste andre flyselskaber, i disse uger med de ansattes faglige organisationer om gennemførelsen af spareprogrammer. BA er hårdt ramt af nedgang i passagertal og billetindtægter. For juni måned alene var fallet i passagertallet på 3,8 %, men det tal dækker over en nedgang i salget af de dyre business class billetter på hele 15 %, målt i forhold til juni måned sidste år.

Skrevet af Christian Peschardt