Home Nyheder Kapaciteten overskredet på Gardermoen

Kapaciteten overskredet på Gardermoen

0
SHARE

Ifølge planerne skulle Gardermoen først nå op på 17 millioner passagerer om to år, men allerede i år vil over 19 millioner passagerer have benyttet lufthavnen.

Ingebjørg Lajord fra Oslos lufthavn Gardermoen bekræfter at kapaciteten er overskredet og fremlægger prognoser som viser, at Gardermoen i 2040 kan have 40 millioner flypassagerer om året. Det er mere end dobbelt så mange som nu.

”Udviklingen går langt hurtigere end vi troede da lufthavnen blev planlagt. Allerede nu mangler vi både terminalplads og plads til flyene, men med hjælp af en del kunstgreb kan vi klare at betjene op til 22-23 millioner passagerer på tilfredsstillende måde. I 2012 skal der imidlertid stå en ny terminal med kapacitet til 25 millioner passagerer klar, og den skal planlægges så den kan udvides, siger Ingebjørg Lajord.

”For øjeblikket er der forslag om to nye terminalløsninger på Gardermoen. Begge er placeret indenfor lufthavnens centrale område. I det ene forslag er terminalen placeret fritliggende 450 meter nord for den eksisterende terminal. I det i det andet forslag er der tale om en tilbygning til den eksisterende terminal i 380 meters længde nordpå. Desuden er det foreslået, at den nuværende terminal udvides mod vest”.

Skrevet af