Home Nyheder Udsigt til forsinkelser i Københavns Lufthavn

Udsigt til forsinkelser i Københavns Lufthavn

0
SHARE

I starten af 2008 vil Naviair tage et nyt flyvekontrolsystem i brug, der på langt sigt øger sikkerheden og fjerner flaskehalsene i den hastigt voksende flytrafik. På kort sigt vil det dog betyde forsinkede flyafgange i årets første måneder.

”I en periode vil vi ikke kunne håndtere så meget trafik som normalt, fordi flyvelederne skal vænne sig til at bruge det nye system. Derfor må vi gå ned på 60-70 procent af det, vi i dag kan håndtere. Det får betydning ved peak hours, hvor vi bliver nødt til at sprede trafikken ud, og det vil give forsinkelser. I de mest belastede perioder på op til en time, viser simuleringer af flytrafik fra samme periode i 2007,” siger Kurt Andreasen, pressechef i Naviair, der har ansvaret for flyvekontrol i dansk luftrum.

Det nye system med nyt kontrolcenter, nyt kontroltårn og den nyeste radar- og kommunikationsteknologi har været 12 år undervejs og kostet 1,2 mia. kr. Det sikrer, at Naviairs flyvekontrol kan følge med den voksende mængde flytrafik, og at det danske system kommer helt på forkant med harmoniseringen af luftrummet i Europa.

”Vi har valgt perioden fra 28. december og frem, fordi det er den mest stille tid på året. Så vi håber ikke, det bliver nødvendigt at aflyse flyafgange, og sammen med flyselskaberne gør vi alt, hvad vi kan for at undgå forsinkelser, f.eks. ved at ændre flyveruter og flyvehøjder, så vi kan sprede trafikken. Vi regner med at være tilbage på fuld kapacitet senest med udgangen af marts,” siger Kurt Andreasen.

(Berlingske Tidende, d. 13. november, 2007)

Skrevet af