Home Nyheder Udsigt til flyforsinkelser efter nytår

Udsigt til flyforsinkelser efter nytår

0
SHARE


Flypassagerer, der skal gennem dansk luftrum eller rejser til og fra en dansk lufthavn risikerer at blive forsinket op til en time i perioder med meget flytrafik. Det fortæller Danmarks Rejsebureauforening, DRF, i sit seneste nyhedsbrev. Forsinkelserne vil optræde i de første tre måneder af 2008 når Naviair tager et nyt flyvekontrolsystem i brug fra nytår.

”Danmark får et af verdens bedste og mest moderne flyvekontrolsystemer, så vi i fremtiden kan klare den voksende flytrafik samtidig med at sikkerheden bliver ved med at være meget høj. Af hensyn til flyvesikkerheden må Naviair midlertidigt sænke antallet af fly i luften i en periode indtil det nye system er kørt ind. Det vil give forsinkelser for flypassagererne og særligt i luftfartens peak-hours – ligesom når der er kø på motorvejen i myldretiden”, fortæller Manager Operations, Procedures Jesper Skou, Naviair.

Risikoen for forsinkelser vil dog falde i takt med, at flyvelederne får erfaring med det nye flyvekontrolsystem. Naviair forventer, at indlæringsperioden vil være afsluttet senest med udgangen af marts måned 2008. 

Skrevet af