Home Nyheder Børs-dyk for Ryanair

Børs-dyk for Ryanair

1
SHARE

Der er tale om det største fald på en enkelt dag siden den 11. november sidste år. Aktien er indtil i dag, siden årsskiftet, steget med 2,4%.

 

Det blev godt nok til et nettoresultat på 123 mio. Euro, men de gennemsnitlige forventninger hos analytikerne var et plus på 143 mio. Euro. Samtidig meddelte selskabet, at man regner med, at helårsresultatet også vil blive mindre end man hidtil har givet udtryk for, blandt andet på grund af lavere priser. De blev i kvartalet reduceret med 13%, og trafikken steg med 11% – en udvikling som kaldes ’robust’ af topchef Michael O’Leary.

 

Han gav i øvrigt mandag udtryk for, at han i øjeblikket kun formår at kigge to måneder frem i sin krystalkugle. Men samtidig giver han dog udtryk for, at priserne generelt vil være pressede resten af året.

 

Hidtil har Ryanair haft forventning om et nettoresultat på mellem 200 og 300 mio. Euro, hvilket alt taget i betragtning er særdeles godt sammenlignet med andre selskabers formåen.

 

Ryanair er i dag, med en markedsværdi på 4,49 mia. euro, det mest værdifulde flyselskab i verden. Og i løbet af ugen bliver det muligt at se, hvordan de største europæiske flyselskaber har klaret sig i det seneste kvartal. Lufthansa og Air France-KLM kommer med regnskab på torsdag og British Airways på fredag.

 

Skrevet af Klaus Givskov

1 COMMENT

  1. Imponerende – men det kunne være interessant at se hvor stor en del af indtægterne som kommer fra flybilletter og hvor stor en del der er “støtte” fra kommuner, lufthavne og EU.

Comments are closed.