Home Nyheder Atter 10-minutters drift til Københavns Lufthavn

Atter 10-minutters drift til Københavns Lufthavn

1
SHARE

Fra den 24. april kører DSB igen til Københavns Lufthavn med 10-minutters intervaller. Passagerer, der rejser fra Københavns Hovedbanegård til Malmö, kan dermed spare 12 minutter, selv om ID-kontrollen opretholdes.

Informationschef i DSB, Tony Bispeskov: ”Siden midten af februar har vi testet systemet, og det er gået tilfredsstillende. Derfor tager vi nu næste skridt for at imødekomme kundernes ønske om flere tog mellem hovedbanegården og lufthavnen, og kortere rejsetid mellem København og Malmó.”

Togene, der starter i Helsingør, kører direkte mellem Københavns Hovedbanegård og lufthavnen uden stop i Ørestad og Tårnby imellem 06.00 og 22.00. Med denne kan passagerer mellem København H og lufthavnen opleve øget frekvens samtidig med, at kunder, der rejser fra København H til Malmó, opnår en tidsbesparelse på 12 minutter.

De tog, der starter i Nivå, vil fortsat betjene Ørestad og Tårnby stationer.

ID-kontrollen har i 2016 kostet omkring 70 millioner kroner i direkte omkostninger. Det er aftalt, at Skånetrafiken betaler halvdelen af udgifterne til DSB.

I det forløbne år har DSB haft 12% færre passagerer på togene over Øresund i forhold til 2015, og det har betydet 2,2 millioner færre passagerer på strækningen.

1 COMMENT

  1. Så kan det være, at der bliver færre aflysninger. Jeg er godt træt af at togene om morgenen konstant enten er aflyste eller stærkt forsinkede. Godt man i det mindste har metroen som alternative. DSB kan man ikke regne med.

Comments are closed.