Home Nyheder Atlantic Airways får større Airbus

Atlantic Airways får større Airbus

0
SHARE

atlantic-airways-800x471Færøske Atlantic Airways og Airbus har indgået foreløbig aftale om, at flyselskabet køber en Airbus A320 til levering i slutningen af 2016. Den endelige aftale underskrives i juni. Flyet skal bruges på hovedruten mellem Færøerne og Københavns Lufthavn.

Atlantic Airways har indgået et ”memorandum of understanding”, hvor parterne i første omgang har aftalt retningslinjerne for købet af det nye fly. Prisen offentliggøres ikke.

Det er det stigende behov på ruten mellem Færøerne og København, der får Atlantic Airways til at købe større fly, primært til denne rute.

Airbus A320 tager i Atlantic Airways version 168 passagerer – 24 mere end de tre Airbus A319, selskabet i dag har – selskabet ejer et af flyene, mens de to andre er leasede.

Kontrakterne på de to leasede fly udløber i september 2016, og planen er at forlænge den ene for at sikre nok kapacitet, mens selskabet er i en overgangsperiode, hvor der købes ny flyver, og NORD-ruterne oparbejdes. NORD-ruterne er Atlantic Airways’ betjening af bl.a. Norge og Skotland.

I første omgang flyver Atlantic Airways NORD-ruterne med Airbus A319 frem til efteråret 2016. Denne periode skal ses som en prøvetid på, hvorvidt der er grundlag for at anskaffe et mindre fly til NORD-ruterne.

Sammenfattende sigter Atlantic Airways inden for de kommende år efter en flyflåde, der består af en Airbus A320, en Airbus A319 samt et velegnet fly til NORD-ruterne, oplyser selskabet.