Home Nyheder Arlanda sænker lufthavnsafgifterne

Arlanda sænker lufthavnsafgifterne

2
SHARE

I december satte Stockholm Arlanda Airport ny passagerrekord med 24,7 millioner. Målet er at blive Skandinaviens førende lufthavn og nu sænker Arlanda lufthavnsudgifterne igen.

”Vi sænker afgifterne for flyselskaberne for tredje år i træk og bliver dermed endnu mere konkurrencedygtige. At vi på tre år har kunnet tiltrække 15 nye interkontinentale direkte ruter er et tydeligt bevis på det”, siger Elizabeth Axtelius, direktør Aviation Business for lufthavnens ejer, Swedavia.

Swedavia sænker afgifterne med i gennemsnitligt én procent fra 1. april. Dermed er flyselskabernes lufthavnsafgifter sænket med i alt 6,5% de tre seneste år. Siden 2005 er Swedavias lufthavnsafgifter blevet sænket med mere end 20%.

”Når vi ser på lufthavnsafgifterne i sammenlignelige lufthavne i Europa, ligger vores priser omkring 20% lavere”, siger Elizabeth Axtelius.

”Vi arbejder også med incitamenter for flyselskaberne ved at indføre en ny volumenrabat. Jo flere passagerer, desto større rabat. Vi vil også give rabat til flyselskaber, som vælger at øge trafikken og satse på nye destinationer”, slutter hun.

2 COMMENTS

 1. Tjah, man kan sige meget skidt om CPH, bl. a. deres enormt arrogante afvisninger af enhver kritik.
  Men at tro at ARN kan blive skandinaviens førende lufthavn er topmålet af storhedsvanvid i det svenske. Arlanda er og forbliver en relativt ubetydelig lufthavn i Europas udkant. en bedrøveligt ineffektiv og trist lufthavn som fører tankerne mod østeuropa i 70 erne. Og nu har de endda fået for sig at de behøver 4 baner, hvor latterligt..

  • Det er vist lang tid siden at du har været i ARN…
   der er sket meget og selvom de ikke har fået styr på alt endu så er det blevet en stor og flot lufthavn med fede butikker og et langt større samt bedre udvalg når det gælder mad tilbudene… ikke mindst priserne på at spise og handle er væsentligt lavere end CPH og nu åbenbart også afgifterne for flyselskaberne.
   Der var også en gang hvor man grinte lidt af Ryanair… de ville i hvertfald aldrig blive til noget! Og hvis man tænker på de hovne og arrogante holdninger dengang som nu overfor ARN, så Tjae hvorfor ikke!!!

Comments are closed.