Home Nyheder Appelretten afviser Trumps indrejseforbud

Appelretten afviser Trumps indrejseforbud

1
SHARE

Appeldomstolen i San Francisco har besluttet, at stoppet for præsident Donald Trumps indrejseforbud skal fortsætte.

”Vi ses i retten, vort lands sikkerhed står på spil!”, twittede Trump efter appelrettens dom. Han kalder dommen en ’politisk beslutning’, og lover, at hans styre vil vinde till slut. Han siger, at han ikke ser dommen som et stort tilbageslag for Det Hvide Hus.

”Dette er bare én beslutning, som er kommet, men vi vil vinde processen”, siger han ifølge Reuters.

Appeldomstolen mener ikke, at regeringen har kunnet påvise, at indrejseforbuddet skulle være et fremskridt, eller at et stop for forbuddet kan medføre uoprettelig skade, hedder det i dommen ifølge AFP.

Ifølge domstolen vejer almenhedens interesse tungt for begge sider: ”På den ene side har almenheden en stort interesse i den nationale sikkerhed og præsidentens mulighed for at føre sin politik. På den anden side har almenheden også en interesse i at kunne rejse frit, for at undgå, at familier adskilles, og for frihed fra diskriminering”, skriver domstolen.

Sagen handler om det indrejseforbud, som Trump beordrede uden varsel i slutningen af januar. Forbuddet gælder personer fra syv i hovedsagen muslimske lande: Iran, Irak, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien og Yemen, i 90 dage og for alle flygtninge i 120 dage. Flygtninge fra Syrien skulle forhindres i indrejse på ubestemt tid.

En federal dommer i Seattle, James Robart, satte en stopper for det præsidentielle dekret den 4. februar, da han bedømte, at det strider imod USAs forfatning. Den beslutning vil fortsat gælde i hele landet og folk med gyldige visa kan rejse ind i USA.

Beslutningen fra appeldomstolen betyder ikke, at sagen er helt afklaret, men betyder, at dekretet er stoppet mens retstvisten fortsætter. Appeldomstolens beslutning ventes anket til Højesteret Washington DC. Donald Trump har tidligere saget, at han er sikker på at vinde og at han er klar til at føre sagen gennem hele retssystemet”.

Ifølge Trump er forbuddet nødvendigt for landets sikkerhed, for at forhindre IS- og al-Qaida medlemmer i at komme ind i landet. Mange privatpersoner, stater og menneskeretsorganisationer er imod forbuddet og ser det som diskriminerende mod muslimer.

De tre appeldommeres beslutning var enstemmig. To af dommerne blev i sin tid udpeget af de demokratiske præsidenter Jimmy Carter og Barack Obama, mens den tredje er udpeget af republikanske George W Bush.

 

1 COMMENT

  1. Det er noget vrøvl, at det er diskriminination af muslimer, da forbuddet gælder ALLE fra de pågældende lande og at over en milliard muslimer fra andre lande fortsat kan rejse ind og ud på vanlige vilkår. Man undres over at pressen bliver ved med at fremture med dette hysteri.

    Langt mere interessant er, at fx saudier, der som bekendt organiserede og udførte 9/11-angrebet, ikke er ramt af forbuddet. Var det ikke sjovere at tage fat i det uigennemtænkte hykleri i stedet for at opfinde vinkler, der er fjerne fra fakta? Med alle de mærkelige ting Trump siger, burde der være nok at tage fat i.

Comments are closed.