Home Nyheder App skal hjælpe folk med flyskræk

App skal hjælpe folk med flyskræk

0
SHARE

image(1)En ny dansk app til mobiltelefoner og tablets skal gøre flyveturen tryggere. Den er udviklet af Flytryg, som siden 1980’erne har holdt kurser for folk med flyskræk.

App’en indeholder blandt andet en snes korte informationsvideoer, afslapningsøvelse, en fortegnelse over de mest anvendte flytyper, en interaktiv fly-model med forklaringer på den basale fly-mekanik samt et væld af artikler og illustrationer. Det hele virker offline, så app’en kan anvendes under flyveturen.

I app’en guider luftkaptajn Ulrik Pedersen og psykolog Torben Kjeldsen brugeren igennem flyveturens faser og de mekanismer, der fremkalder angst. Eksempelvis gør app’en op med skrønen om, at et fly kan møde ’lufthuller’. Til gengæld findes turbulens, som er luft i bevægelse; det er normalt og flyvemaskinen er konstrueret til det.

En Epinion-undersøgelse fra 2013 viste, at 36% af flypassagererne føler ubehag ved hele flyveturen og helt op til 68% følte ubehag ved turbulens, start eller landing.

Flytryg-app’en er tilgængelig i Apples App store og på Google Play til henholdsvis iPhone/iPad og Android mobiler og tablets til lige omkring 50 kroner. Flytryg til iOS (iPhone og iPad) findes her: https://itunes.apple.com/us/app/flytryg/id927863066?mt=8. Android-versionen valideres lige nu af Google.