Home Nyheder Ansatte i Gate Gourmet får ny aftale

Ansatte i Gate Gourmet får ny aftale

0
SHARE

De over 500 ansatte i Gate Gourmet i Københavns Lufthavn kan alligevel tage orlov og gå ned i tid, når de runder de 50 år.

Det er resultatet af forhandlingerne mellem tillidsfolk og ledelse efter den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse for nogle uger siden, skriver Fagbladet 3F ifølge avisen.dk.

Dengang blev hele lokalaftalen opsagt, men nu har ansatte over 50 år med mindst 10 års anciennitet igen fået mulighed for at holde en ekstra uges ferie med løn om året. De har også igen fået mulighed for orlov med løn, når man er fyldt 55 år og har været i virksomheden i mindst 10 år. Perioden er dog reduceret fra tre måneders orlov til i alt seks uger. Muligheden for at gå til kiropraktor og fysioterapeut er erstattet af en egentlig sundhedsordning.

Strejken ramte en lang række flyselskaber, der er kunder i Københavns Lufthavn fra 31. oktober til 4. november. Arbejdsretten pålagde arbejderne i Gate Gourmet at betale bod fordi det er i strid med reglerne at strejke, fordi man er uenige om indholdet af en lokalaftale.

Strejken sluttede, da repræsentanter fra hovedkontoret i Schweiz kom til Danmark for at få genstartet forhandlingerne.

Dansk million-svindler i Gate Gourmet

Takeaway med på flyrejsen

Erstat flymaden med en madpakke