Home Nyheder Ambassade utilfreds med rejser til besat del af Cypern

Ambassade utilfreds med rejser til besat del af Cypern

1
SHARE

Ukendt rejsebureau i Danmark vil sælge rejser til Nordcypern, som er besat af Tyrkiet – det vækker vrede hos Cyperns ambassade i Danmark.

Rejsebureauet ”Turistrejser” med adresse i en lejlighed i Københavns Ørestad er begyndt at udbyde rejser til den tyrkisk besatte del af Cypern. Kun Tyrkiet anerkender Nordcypern som en selvstændig nation, mens f.eks. EU-landene regner det for besat område.

Efter ”Turistrejser,” der angiveligt ejes af to tyrkere, nu tilbyder rejser til Nordcypern, hedder det i udtalelse fra Republikken Cyperns ambassade i Danmark:

”Turistrejsers hjemmeside fejlinformer de rejsende – f.eks. ved at hævde at Cypern består af to selvstændige stater. Dette er ikke korrekt, da Cypern er én selvstændig stat – og EU medlem. Desværre har de nordlige ca. 35% af Cypern været besat af tyrkisk militær siden 1974.”

“Turistrejsers” flyforbindelse til Cypern går fra København – via Antalya i Tyrkiet – og til den ulovlige Ercan (Tymbou) Airport på de besatte områder – en lufthavn som er ikke anerkendt af ”International Civil Aviation Organisation” (ICAO),” hedder det videre fra den cypriotiske ambassade der tilføjer:

”Turistrejsers tilbud til de rejsende omfatter 35 hoteller på den besatte del af Cypern. Kun fire af disse hoteller har lovlig status. Og det kan indebære retsforfølgelse at opholde sig på disse hoteller.”

Den cypriotiske ambassade opfordrer ”Turistrejser” til at bringe deres informationer i overensstemmelse med de faktiske forhold.

Ifølge KrakMarkedsData sidder en Tina Alexandrina Constantine Verdelin i Turistrejsers bestyrelse – i bestyrelsen sidder også en Ismail Abidin og Dervis Abidin.

Henvendelser til Turistrejser besvares af Anders Bay Madsen.

1 COMMENT

Comments are closed.