Allan Agerholm afviser anklager om usaglig kritik

Allan Agerholm.

Allan Agerholm.

Hoteldirektør Allan Agerholm fra Crowne Plaza er efter en TV-kommentar om manglende interesse for at søge om ledige stillinger på hotellet blevet mødt med kritik i avisen.dk for ikke at opslå de syv omtalte stillinger bredt.

Allan Agerholm erkender i en senere artikel i avisen.dk, at det, der på tv blev præsenteret som syv fuldtidsstillinger og tre praktikpladser, i virkeligheden er fire fuldtidsstillinger og tre praktikpladser.

“Det, der er skævt ved sådan et indslag er jo, at DR nogen gange cutter, hvor de synes, det er sjovest,” forklarer han.

Han afviser i øvrigt alle anklager om at overdrive for at fremme budskabet om, at arbejdsløse mangler økonomisk incitament til at søge lavtlønnede stillinger.

“Det er ikke fordi, de ikke gider arbejde, men vi oplever altså ledige, som ikke gider tage jobbet, fordi det ikke kan betale sig, og det synes jeg altså er totalt dumt,” siger han.

“Der skal ikke herske tvivl om, at vi har syv stillinger, for det har vi. Men de er slået op i samarbejde med jobcenteret, som vi typisk rekrutterer igennem for netop at få fat i de langtidsledige.”

På spørgsmålet om stillingerne ikke burde findes på Jobnet, svarer han: “Det skulle jeg mene, men jeg har ikke sort bælte i det her system.”

“Jeg ved jo ikke, hvorfor jobcenteret eventuelt ikke har lagt dem ud. Det kan der være flere grunde til, for eksempel at de kender deres ledige og vores kravspecifikationer godt nok til, at de sidder og matcher stillinger med de rigtige ledige i stedet for at lægge dem åbent ud. Det må man jo spørge dem om.”

En arbejdsløs føler ifølge avisen.dk sig holdt for nar, fordi han angiveligt ikke har kunnet få oplyst, hvad det er for nogle stillinger.

“Det korte af det lange er, at de her mennesker ikke har gjort sig den anstrengelse at følge det system, som nu engang er på plads, og så forsøger de til gengæld at anfægte validiteten af den udtalelse, jeg har lavet på tv. Det synes jeg, er noget vås og vrøvl. Se dog at komme i gang med at skrive en ansøgning i stedet for at brokke dig,” siger Allan Agerholm med henvisning til, at den arbejdsløse Johnny Møller-Jensen blev opfordret til at kontakte Jobcenter København og samtidig blev tilbudt at sende et CV til hotellet.

“Jobbene bliver opslået gennem jobcenteret, fordi målet netop er at få fat i de langtidsledige. Hvis vi bare slår dem op på vores hjemmeside, er der meget stor chance for, at de bliver besat af ressourcestærke ansøgere. Når vi arbejder med jobcenteret, får vi fat i dem, som behøver jobbet mest,” siger Allan Agerholm.

“Det er jo ikke fordi, vi holder vores stillinger hemmelige. Men vi formidler mange af dem gennem jobcentret, fordi det er der, vi mener, at indsatsen skal lægges. Og hvis man har lyst til at angribe det, skal man da være velkommen, men det er ikke særlig seriøst.”

Hvad er det så, du prøvede at sige med, at du ikke havde nok ansøgninger at vælge imellem til dine syv ledige stillinger?

“Pointen er, at det er meget fint, at man spænder et sikkerhedsnet ud under de langtidsledige. Det forstår jeg egentlig også godt, jeg ville også være ked af at stå uden indtægt i morgen. Men det kunne være, at pengene var bedre brugt på, at man forsøgte at gøre det mere attraktivt for dem, der er på overførselsindkomst at gå på arbejde. Der er for mange af dem, som faktisk taber penge på at gå på arbejde. Det ser vi hele tiden,” siger Allan Agerholm.

“Hvis du er på et lavtlønsområde, som mange af vores job er, så blive regnestykket altså meget hurtigt negativt. Vi ser det med kvindelige rengøringsassistenter. Hvis de har to eller tre børn, så ryger kæden af lige på stedet, for så mister de deres fripladser og skal til at betale arbejdsmarkedsbidrag.”