Home Nyheder Alitalia skærer 2.000 stillinger

Alitalia skærer 2.000 stillinger

1
SHARE

Alitalias CEO Cramer Ball har bekræftet, at flyselskabet skal nedlægge 2.000 stillinger, hvilket svarer til 51% af flyselskabets administrative personale for at leve op til bestyrelses strukturplan.

Den nye struktur skal reducere omkostningerne med en milliard Euro i 2019. To tredjedele af besparelserne kommer fra områder, der ikke direkte har med personalereduktioner at gøre.

Det italienske flyselskab har 12.500 ansatte og nedskæringerne vil omfatte både fuldtids- og deltidsstillinger.

”Omlægningerne er nødvendige, hvis vi skal konkurrere effektivt i det særdeles hårde europæiske marked. Sammen med fagforeningerne og med støtte fra Italiens regering vil vi gennemføre reduktionerne med respekt for personalet og med en indsats for at minimere den negative effekt for de ansatte”, siger Cramer Ball.

Den nye strategi lægger også op til at ’grounde’ omkring 20 af selskabets 80 fly i Airbus A320 familien og øge omsætningen fra 2,9 milliarder Euro til 3,7 milliarder i 2019.

Hvis målet for 2019 nås, er det hensigten at åbne seks nye langruter i perioden 2019-2021. Det skal ske med leveringen af to nye fly og ansættelse af op til 500 kabineansatte.

1 COMMENT

  1. Tjah, f. eks. SAS kunne også sagtens fjerne halvdelen af det adm. personale uden at det ile påvirke driften negativt

Comments are closed.