Home Nyheder Airbus viser fremtidens fly-koncept

Airbus viser fremtidens fly-koncept

0
SHARE

Det sker når Airbus afslører sit ’Concept Plane’ på Farnborough International Airshow. Her er der tale om mere end ren fantasi, men forestillinger om, hvad passagerflyvningen kan se ud som i 2050, eller måske allerede i 2030, hvis udviklingen af de eksisterende teknologier fortsætter.

 

Det er Airbus eksperter indenfor fly-materialer, aerodynamik, kabiner og motorer, som her i fællesskab kommer med deres bedste bud på fremtiden. Her kan interesserede stifte bekendtskab med ultralange og slanke vinger, halvt indbyggede motorer, u-formede halepartier og letvægts ’intelligente’ flykroppe – alt elementer, som vil forbedre flyenes miljøforhold og brændstofforbrug.

 

Charles Champion, executive vice president engineering hos Airbus, siger:

“Airbus Concept Plane er ingeniørernes drømme. Det er ikke et rigtigt fly, og alle teknologierne er mulige, men ikke sandsynligt anvendt på denne måde. Her har vi brugt fantasien og tænkt ud over vores normale grænser”.

 

’Grønne’ energi-kilder som brændselsceller, solpaneler og passagerernes egen kropsvarme, kan give energi til driften af visse systemer i fremtidens fly.

Skrevet af Flemming Juul