Home Nyheder Airbus-skæbne afgøres torsdag

Airbus-skæbne afgøres torsdag

0
SHARE

Flyselskaber, som beskæftiger Airbus 330 og 340, blandt andet SAS, venter med spænding på den første redegørelse fra de franske myndigheder om hvad der gik galt, da Air France AF 447 styrtede i Atlanterhavet for en måned siden. Den kommer torsdag, og ifølge The Times, er der en sandsynlighed for at 1000 fly af de to typer, som opererer i dag, kan blive sat på jorden.

 

Der har været rygter om at det var fartmålerne, der var skyld i styrtet, som kostede 228 mennesker livet. Når franskmændene er kommet med deres redegørelse, vil The European Aviation Safety Agency i samme åndedrag blive spurgt hvorfor man ikke tidligere havde taget fat på problemet. For det har et stykke tid været kendt, at der kunne være fejl i fartmålerne. Der er rapporteret 38 episoder, der svarer til den, der formentlig ramte AF 447.

 

Allerede i 1994 fortalte Airbus at der kunne være fejl med fartmålerne, men man tog ikke håndfast på problemet. De amerikanske myndigheder, i form af US National Transportation Safety Board, har netop indledt en undersøgelse af to lignende episoder indenfor den seneste tid. Den ene ramte et TAM-fly fra Miami til Sao Paulo den 21. maj og den anden fandt sted den 23. juni ombord på et Northwest-fly på vej fra Hong Kong til Tokyo.

Skrevet af Klaus Givskov