Home Nyheder Airbus A350-900 sikkerhedsgodkendt

Airbus A350-900 sikkerhedsgodkendt

0
SHARE
Efter godkendelsen gennemførte de fem testfly en fornem formationsflyvning over Toulouse. Foto S. Ramadier.
Efter godkendelsen gennemførte de fem testfly en fornem formationsflyvning over Toulouse. Foto S. Ramadier.

Det hypermoderne kompositfly har fået sin typecertificering af den europæiske flysikkerhedsmyndighed EASA.

Det certificerede fly blev godkendt af European Aviation Safety Agency (EASA) tirsdag. Det godkendte fly er udrustet med Rolls-Royce Trent XWB-motorer. Om kort tid ventes modellen også at blive certificeret af den amerikanske flysikkerhedsmyndighed Federal Aviation Administration (FAA).

Typecertificeringen af A350-900 kommer efter et meget omfattende testprogram med over 2.600 flytimer og en række afprøvninger er gennemført med succes. Airbus A350 XWB omfatter en hel familie af langdistancefly af wide body typen (dvs med to midtergange). A350 XWB, der for over halvdelens vedkommende er konstrueret i kompositmaterialer, udmærker sig med hensyn til passagerkomfort, tekniske innovationer og især driftsøkonomi. Brændstofforbruget er omkring 25% lavere end for tilsvarende konventionelle fly.

I slutningen af august 2014 havde Airbus fået 750 bestillinger på A350 XWB fra 39 kunder over hele verden. Søsætningskunden er Qatar Airways, som får sin første A350-900 inden årets udgang.

En lidt større model, Airbus A350-1000, er færdigudviklet og skal i nær fremtid gennemgå et tilsvarende testflyvningsprogram.