Home Nyheder Airbnb vokser hurtigt i København

Airbnb vokser hurtigt i København

1
SHARE

988a58fd-0a4f-4415-a90f-6d2c87e9827aUdlejningstjenesten kan tilbyde omkring 12.000 lejligheder til feriebrug i hovedstaden, og det skaber bekymring i hotelbranchen, mens Skat kan blive snydt for betydelige summer.

Ifølge Berlingske Research er der alene i København flere end 12.000 boliger til leje på Airbnb og flere end 9.000 har været lejet ud mindst én gang. Ifølge Airbnb råder man over næsten 22.000 boligopslag i hele landet. Ifølge Danmarks Statistik har hver tiende dansker det seneste år brugt Airbnb eller lignende tjenester, mens godt 3% har lejet deres bolig ud.

I en rundspørge fortæller 10 københavnske hoteller til Berlingske Business, at de siden sidste år har haft et rekordhøjt antal overnatninger: ”Væksten hos Airbnb er enorm, og det kommer hotellerne på et tidspunkt til at mærke. Så selvfølgelig er de en konkurrent”, siger Katia K. Østergaard, adm. direktør i Horesta.

Carl Henrik Marcussen, seniorforsker ved Center for Regional- og Turismeforskning: ”Det er muligt, at der på grund af Airbnb rejser folk til Danmark, som ellers ikke ville være kommet. Men de eksisterende hoteller og vandrehjem vil på et tidspunkt får færre gæster, end de ville få uden den forøgede konkurrence”.

Dansk Ervherv ser ikke de private udlejere som konkurrenter til hotellerne, men mener, at voksende brug af Airbnb trækker flere turister til Danmark.

Kontakten med det lokale liv er ifølge Aja Guldhammer, landechef for Airbnb i Norden, en faktor, som gør Airbnb attraktiv: ”Turismen vokser massivt globalt, og jeg tror, at kagen bliver større og større. Der er ikke nogen, der behøver at tabe, for at andre kan vokse”.

I Danmark har man siden 2013 oplevet fordobling af antallet af overnatninger hvert år.

1 COMMENT

  1. Airbnb’s vækst er imponerende – ingen tvivl om det og heller ikke om, at konkurrence og øget udbud til vores turister er velkommen. Men konkurrence skal ske på lige vilkår og indberettes eksempelvis skat ikke, så får vi en urimelig og unfair konkurrence. En løsning kunne være, at gøre Airbnb indberetningspligtig.
    Jeg er på dette område fuldstændig enig med HORESTA i, at Airnbn naturligvis er en konkurrent til hoteller mv.
    Udvikling og nye initiativer er velkommen – men arbejder vi ikke under samme vilkår, så er der ikke tale om en fair konkurrence.

Comments are closed.