Home Nyheder Airbnb større end hoteller i Aarhus

Airbnb større end hoteller i Aarhus

0
SHARE

Airbnb er blevet den største udbyder af overnatninger i Aarhus. Med 2.600 aktive værter og over 150.000 overnatninger det seneste år er Airbnb den største enkeltudbyder af overnatninger i Aarhus.

”Vi byder konkurrence velkommen, men det skal bare foregå på lige vilkår”, siger politisk direktør Kirsten Munch Andersen, Horesta.

Problemet er, ifølge hotelbranchen, at Airbnb-udlejerne ikke skal opfylde de samme krav som hotellerne: ”Hvis du går ind ad døren til et hotel, så er der krav om, at virksomheden for eksempel skal være godkendt af brandmyndighederne. Man skal logge oplysninger af terrorhensyn, og man skal indberette tal til Danmarks Statistik. Går du ind ad den anden dør til lejligheden på gaden overfor, så er der slet ikke de samme regler eller den samme sikkerhed. Det kalder på, at vi får de samme regler at spille efter, når der er tale om udlejning på hotellignende vilkår”, siger Kirsten Munch Andersen.

Det er Airbnb, der lægger de nye tal frem i en rapport. Den viser, at de 2.600 aarhusianere, der har lejet ud via Airbnb, har haft indtægter på 32 millioner kroner. Den typiske vært i Aarhus udlejer 17 dage om året.

Hvor meget skat, der er svaret, vides ikke, og Horesta efterlyser en model, hvor Airbnb tvinges til at indberette lejeindtægterne til Skat.

Kirsten Munch Andersen ser gerne, i lighed med andre storbyer, at der indføres et loft over antallet af dage, man kan udleje sin bolig via Airbnb.