Home Nyheder Airbnb-senge overhaler antal hotelværelser

Airbnb-senge overhaler antal hotelværelser

0
SHARE

Fra 2015 til 2016 er antallet af overnatninger via Airbnb steget fra 1,7 millioner til tre millioner, mens antallet af udlejere er steget fra 21.000 til 30.000, fremgår det af tal, som Horesta, har fået af Airbnb, skriver Politiken.

Dermed er der flere Airbnb-senge end hotelværelser i Danmark, vurderer Horesta, som kalder det mere presserende end nogensinde, at der kommer styr på skattebetalingen i det voksende antal private udlejere.

”Danskerne skal fortsat åbne deres hjem for turister. Udfordringen er, at konkurrencen skal ske på lige vilkår, og vi mener, at udlejningen kan misbruges til at være illegal hoteldrift”, siger Horestas politiske direktør, Kirsten Munch Andersen, ifølge Ritzau til Politiken.

Skatteminister Karsten Lauritzen mødes i dag, tirsdag med Airbnb-toppen: ”Jeg forventer en konstruktiv dialog, men jeg forventer også, at vi kan få besluttet, hvornår Airbnb får lavet en aftale med det danske skattevæsen”, siger Karsten Lauritzen.

Airbnbs public policy manager, Sofia Gkiousou, skriver til Politiken: ”Vi ønsker at være gode samarbejdspartnere for politiske beslutningstagere for at gøre det nemmere for værter at betale deres skat”.