Home Nyheder airberlin skærer 900 stillinger

airberlin skærer 900 stillinger

1
SHARE

Det tyske flyselskab planlægger en nedskæring på knap 10% af personalet på 9.300 som led i selskabets kampagne for nedbringelse af omkostningerne efter flere tabsgivende år.

Selskabets plan for omlægning, der blev præsenteret i oktober 2012 skal reducere omkostningerne med 400 millioner Euro med udgangen af 2014.

Planen omfatter personalereduktion med 900 ansatte og koncentration om selskabets mest profitable ruter og flere flyvninger på de mest populære.

airberlin vil desuden udvide sine langruteflyvninger fra Berlin og Düsseldorf. Lufthavnene i Wien, Hamburg, München, Zürich og Stuttgartfortsætter som primære baser. Der vil desuden ske en reduktion af selskabets flyflåde fra 158 til 142 fly.

airberlin, som ikke har haft overskud siden 2007, har allerede skåret i de ikke profitable ruter og udsat fly-ordrer.

De mange år med tab har kostet airberlins grundlægger Joachim Hunold posten som CEO i 2011. Siden er CEO Hartmut Mehdorn uventet gået af og overdraget ledelsen til Wolfgang Prock-Schauer.

Under Hartmut Mehdorns ledelse købte Etihad knap 30% af selskabet og bevilgede lån til de tyske partnere, som solgte sit frequent-flyer program til Etihad for 184,4 millioner Euro i kontanter, hvilket er mere end airberlins markedsværdi.

1 COMMENT

  1. gik nok lidt stærkt der AB- og det var bestemt et frisk pust i flytrafikken- nu er de så kommet med i alliancer og priserne steget betydeligt, faktsik så betydeligt at det næppe kan betale sig at flyve AB frem for andre full-service selskaber.

Comments are closed.