Home Nyheder airBaltic først med Green Flying for turboprop-fly

airBaltic først med Green Flying for turboprop-fly

0
SHARE

airBaltic har sammen med sit konsortium af partnere – Quovadis og Latvijas Gaisa Satiksme etableret et nyt projekt under the Atlantic Interoperability Initiative to Reduce Emissions (AIRE) for et gennemføre Europas første green flights for turboprop-fly.

Projektet vil lave nye anflyvningsprocedurer til Riga Airport, som vil forkorte de fløjne distancer, forbedre ruterne så overflyvning af beboede områder reduceres og reducere befolkningens støj og samtidig nedsætte brændstofforbrug og CO2-udslip.

Martin Gauss, CEO for airBaltic: “Vi er glade for at sætte os i spidsen for de satellit-baserede anflyvningsprocedurer til  Riga Airport for vores moderne Bombardier Q400 Next Gen turboprop-fly og derved gennemføre grønnere flyvning. Vores partnere er afgørende for projektet – Quovadis, LGS, Latvian Civil Aviation Agency og Riga airport.”

Hovedformålet med AMBER (Arrival Modernization for Better Efficiency in Riga) er at introducere nye ankomst procedurer til Riga International Airport, at reducere CO2-udslip og støjniveau i lufthavnen og nære omgivelser. De nye anflyvningsspor bliver op til 30 sømil kortere end i dag, og vil reducere CO2-udslippet med op mod 300 kg for hver Q400 fliyvning.

“De nye procedurer vil hen ad vejen kunne benyttes af alle selskaber, der flyver på Riga med relevant materiel, og systemet vil også kunne bruges af selskabets nye Bombardier CSeries jets, som introduceres i 2015”, bekræfter kaptajn Pauls Calitis, Vice President Flight Operations i airBaltic.