Home Nyheder Aarhus nabokommuner sælger deres lufthavnsaktier

Aarhus nabokommuner sælger deres lufthavnsaktier

0
SHARE

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Aarhus Kommune bliver fremover eneejer af Aarhus Lufthavn i Tirstrup, skriver DR Østjylland. Borgmestrene fra ejerkommunerne – Aarhus, Randers, Favrskov, Norddjurs og Syddjurs – er blevet enige om det fremtidige ejerskab.

Omegnskommunerne sælger deres aktier til Aarhus Kommune, som skal finde investorer, der vil være med til at gøre lufthavnen mere kommerciel.

Borgmester i Favrskov Kommune, Niels Borring: ”Det er fint, at vi får forenklet ejerstrukturen. Det skaber mere handlekraft, og vi andre støtter stadig en lufthavn i Østjylland”, siger han.

Fremtiden for lufthavnen har længe været uvis. Den nyeste udvikling i sagen sker, efter at Aarhus Kommune næsten er gået solo med planerne om en ny østjysk lufthavn ved Thomasminde.

Aarhus Byråd fik i 2015 udarbejdet en analyse om en ny placering, og i forlængelse heraf besluttede byrådet at arbejde videre med en placering ved Thomasminde nord for Aarhus.

En rapport fra konsulentfirmaet Rambøll konkluderede i foråret, at det fysisk er muligt at anlægge en ny lufthavn ved Thomasminde. Det vil kræve, at ejerne bidrager med et egenkapitalindskud på 500 millioner kroner.