Årets Kok og Årets Tjener

Kok16Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2016 er fundet efter semifinaler, som blev en triumf for Kong Hans Kælder i København og Restaurant Lieffroy i Nyborg, der begge fik en kok og en tjener i finalen til marts.

For kokkene lød opgaven på at kreere en hovedret og en dessert fra en råvarekurv med bl.a. havtaskehale og jomfruhummer, sveskeblommer, havtorn og kransekage.

Tjenerne dystede om at levere den bedste servering og blev bl.a. testet i personlig fremtoning, evne til at forklare en menu og deres viden om vin og ost.

Semifinalisterne blev bedømt af bl.a. den tidligere verdensmester for kokke, Rasmus Kofoed, og den tidligere verdensmester for tjenere, Jacob Kocemba.

Årets Kok: Ahmed Amin (Svinkløv Badehotel), Claus Jørgensen (Restaurant Lieffroy), Jesper Dams Hansen (Kong Hans Kælder), Johannes Kier-Hansen (p.t. ingen restaurant), Magnus Mondrup Knudsen (Restaurant Kadeau i København), Mark Vinther (Restaurant Geist i København), Mikkel Laursen (Restaurant Mellemrum, Aarhus), Nicolas Min Jørgensen (Restaurant Substans, Aarhus), Nikolaj Schmidt Skadborg (Restaurant Sletten, Humlebæk) og Rasmus Kofoed Sørensen (Radisson Blu Scandinavia).

Årets Tjener: Helle Barnholt (Restaurant Lieffroy), Jonatan Olsen Faber (Teknisk Skole Aalborg), Michael Munksgaard Christensen (Restaurant Hærværk i  Aarhus), Peter Pepke (Kong Hans Kælder)  og Simon Bjerre-Pedersen (Norsminde Kro ved Odder).

DM-finalen for kokke og tjenere løber af stablen den 6. marts 2016.