Home Nyheder Flyvetur med fokus på klima og trafik

Flyvetur med fokus på klima og trafik

0
SHARE

Forskellige politikere deltog i går i verdens første vælgermøde i luften, hvor der blev sat fokus på klima og trafik.
Undervejs blev der udledt omkring 18,5 tons CO2, hvilket næsten svarer til en dansk families samlede udledning af drivhusgasser i løbet af et helt år.
Rune Lund fra Enhedslisten, der også var med, mener, at det er alt for let at købe sig aflad i form af CO2-kvoter, sådan som også Sterling havde gjort for samtlige 96 mennesker om bord.
“Etisk og moralsk er der et problem ved at købe CO2 på den måde. Man giver sig selv en ret til at forurene. Det er meget problematisk. Jeg vil arbejde alt, hvad jeg kan, for at et selskab som Sterling får et meget mindre kundegrundlag. Vi vil have folk over i meget mere miljøvenlig trafik.”

De Radikales Martin Lidegaard betegner flyveturen som fjollet.
“Men hvis vi på den måde kan få fjernet bare en lille del af de 190 indenrigsfly, der flyver i Danmark hver dag, er det godt. Vores mål er at få omlagt bilafgifterne, så hybrid- og elbiler bliver meget billigere. En Prius koster i dag 100.000-150.000 kr. mere end den samme bil med benzinmotor. Det er helt godnat.”
De Radikale vil desuden indføre road-pricing, så bilisterne kommer til at betale langt mere for at køre på vejene og især i byerne. Partiet vil også have massive investeringer i den kollektive trafik, ligesom mere godstrafik skal foregå med tog.

(Morgenavisen Jyllands-Posten, d. 8. november, 2007)

Skrevet af