Home Nyheder Københavns Lufthavn klar til sne

Københavns Lufthavn klar til sne

0
SHARE

De store gule fejemaskiner, sneslynger og sneplove er kørt ud af garagen efter de mange måneder i sommerhi. For første gang i denne vinter skal de 14 snerydningsmaskiner afprøves i samlet flok.  

I de seneste to måneder har de 200 medarbejdere, der samlet udgør sneberedskabet, gennemgået et brush-up kursus for at blive fortrolig med maskinerne og indøve de teknikker, som er en forudsætning for hurtig og effektiv snerydning på lufthavnens start- og landingsbaner:

“Formålet med øvelsen er, at vi tester, om maskinerne og teknikkerne fungerer i praksis, så vi er klar, når vinteren for alvor sætter ind. Øvelsen er samtidig en del af det brush-up forløb, som medarbejderne gennemgår hvert efterår. Vi arbejder under tidspres, og derfor er det altafgørende, at alle medarbejderne i beredskabet ved, hvor og hvornår de skal gøre hvad”, fortæller Henrik Haarsløv, der er teamleder i Markservice og ansvarlig for uddannelse af sneberedskabet.      
Når vejret driller, kan Københavns Lufthavn trække på 40 ekstra medarbejdere i andre afdelinger. I løbet af efteråret har alle faggrupper i beredskabet været til træning for at blive fortrolige med de 23 tons tunge maskiner.

”Den største udfordring er at få ryddet sne, samtidig med at trafikken afvikles. Det kræver præcision og koordinering, så lufthavnen kan være i drift uanset om vejret virkelig driller,” siger Steen Flinta, specialmedarbejder i Markservice. 

I år har lufthavnen investeret i to store sneslynger til banerne og fem mindre traktorer, beregnet til at rydde sne på mindre arealer.

Skrevet af