Home Nyheder 816.000 ’dummebøder’ fra Rejsekort.dk i år

816.000 ’dummebøder’ fra Rejsekort.dk i år

3
SHARE

check-ind_rejsekortSå mange gange har rejsende i metro, tog, og busser fået en afgift i år, fordi de har glemt at tjekke ud med Rejsekortet. Hertil kommer andre rejsende, der har fået bøde for at glemme at tjekke ind igen, når de skifter mellem f.eks. tog og metro.

Det svarer til, at 2.607 rejsende hver dag fra 1. januar til 9. november i år har fået Rejsekortets dummebøde på 50 kroner, og det har indtil videre givet trafikselskaberne 40,8 millioner kroner i kassen, skriver ekstrabladet.dk

”Det er beviset på, at Rejsekortet er vanskeligt at bruge korrekt. Det såkaldte skifte-tjek-in generer kunderne, og formålet er udelukkende at hjælpe trafikselskaberne til at fordele penge mellem hinanden”, siger Asta Ostrowski, transportpolitisk medarbejder i Forbrugerrådet.

Direktør i Rejsekort A/S Bjørn Wahlsten kan godt forstå frustrationerne, men fastholder, at de fleste kunder er tilfredse og påpeger, at 98,02% af de rejsende tjekker korrekt ud. I 2013 blev der samlet givet 614.000 bøder for at glemme at tjekke ud.

Transportminister Magnus Heunicke og Bjørn Wahlsten skal til møde i transportudvalget 2. december, hvor de skal redegøre for problemerne.

3 COMMENTS

 1. Hvad gør´ DSB med turister?
  Turister som gæster “Kongeriget” og disse ikke har kendskab til rejsekortet, hvordan skal disse forholder sig.
  Uden “Rejsekortet” må turister ikke benytte Tog, Metro eller Busser.

  Det er en rigtig dårlig reklame for Danmark!!!!

  • Hvad gør man i andre lande ??

   I London hvor jeg ofte selv kommer benytter langt de fleste et Oyster Card og en del turister benytter også et Travelcard. Oyster Card og rejsekortet minder meget om hinanden og i London scanner man ind og ud hvis man benytter undergrunden og man scanner kun ind når man benytter busserne og det kan folk altså godt finde ud af… så svært er det altså ikke !

   Man anslår at ca 30 mio mennesker besøger London hvert år og det offentlige transportnet transportere mere end 6 mio mennesker i døgnet, så når de kan finde ud af det mon så ikke også vi kan lære det her i DK

 2. Hvad er det for noget vrøvl om at turister er prisgivet? Der er masser af tilbud til turister. Man kan købe kort der gælder al offentlig transport i en given periode og man kan købe løse billetter i automater og ved chaufføren i busserne.

  Dermed ikke sagt at rejsekortet er smart. Det var det måske da man fik ideen i sin tid men siden har udviklingen overhalet projektet. Det stinker og det vidner tallet i overskriften også om.

Comments are closed.