Home Nyheder Rotary kongres gavner Københavns image

Rotary kongres gavner Københavns image

0
SHARE

Kongressen er i øvrigt en af den slags mellemfolkelige kongresser, København helst skal have mange flere af i fremtiden.

Det er første gang i Rotarys 101-årige historie, at den humanitære netværksorganisation har valgt at placere sin verdenskongres i Norden. De op mod 18.000 deltagere ‑ erhvervsfolk, studerende, virksomhedsledere og deres pårørende fra 130 lande forventes at lægge minimum 160 mio. kr. i regionen.

”Konservativt skønnet vil kongresdeltagerne bringe en omsætning til byen for minimum 160 mio. kr. I den beregning har vi taget højde for, at en del af deltagerne bor privat hos danske rotarianere. Oven i de 160 mio. kr. kommer turismeomsætning i form af leje af Bella Center, catering og transport,” siger Lars Bernhard Jørgensen, adm. direktør, Wonderful Copenhagen.

Også økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen er tilfreds med at få Rotary til Danmark.

”Det er en gave til Danmark at lægge by til Rotarys internationale og velgørende kongres. En begivenhed af denne karakter sætter fokus på vores samfund overfor tusindvis af opinionsdannere fra hele verden under besøget i København. Det er en unik chance for at vise, at Danmark er et tolerant og åbensindet samfund med plads til alle kulturer, racer og religioner,” siger rotarianer Bendt Bendtsen.

Andre lokale rotarianere er bl.a. Frederiksbergs borgmester Mads Lebech og forsvarschef Jesper Helsøe.

Temaet for dette års Rotary kongres er ”Bridging the World”, hvor emner som analfabetisme, vand, sult og sundhed vil være på programmet. Dermed er Kongressen en af den slags SMERFS (social, military, educational, religious, fraternity and sports) kongresser, som København gerne skulle have mange flere af.

”Rotary kongressen er et glimrende eksempel på, hvilken type kongresser København i fremtiden også vil arbejde målrettet på at trække til byen. Kongresser med almennyttigt, humanitært og mellemfolkeligt fokus er et nyt indsatsområde i Wonderful Copenhagen, fordi de signalerer nogle bløde værdier, som det vil være sundt at associeres med internationalt,” siger Lars Bernhard Jørgensen, adm. direktør i Wonderful Copenhagen.

Wonderful Copenhagen tog første gang kontakt til Rotary i 1998 og har siden arbejdet tæt sammen med Rotary for at få kongressen til København i 2006. Wonderful Copenhagen producerede et bid i 2000, hvorefter kongressen blev vundet til København i 2001.

Skrevet af