Home Nyheder Dansk overtagelse af hollandsk MyTravel

Dansk overtagelse af hollandsk MyTravel

0
SHARE

MyTravel-koncernen har solgt sine hollandske aktiviteter til den danske
forretningsmand Lars Thuesen. Den hollandske virksomhed omfatter blandt andet touroperatøren Travel Trend, samt en rejsebureaukæde med 32 butikker beliggende over hele Holland. Endvidere indgår en såkaldt ticket consolidator, Fare Trend, en forretningsrejseafdeling, Business Trend samt en Group og Incentives-afdeling. Ialt er der tale om ca. 300 ansatte og en omsætning i størrelsesordenen 400 millioner kroner.
De økonomiske resultater i det hollandske MyTravel i Holland har været blodrøde gennem de senere år, med årlige tab i 100 millioner kroners klassen. I 2004 er der dog sket en væsentlig reduktion i tabene efter at en omfattende restrukturering indledtes tilbage i 2003.
Lars Thuesen har købt den hollandske koncern gennem det danske selskab Dutch Travel Partners A/S, og købesummen er ikke oplyst, men er formentlig symbolsk.
Det er ikke tanken, at den hollandske virksomhed skal kombineres, hverken helt eller delvist, med Thuesens øvrige aktiviteter i rejsebranchen, der blandt andet omfatter Krone Rejser i Danmark og FTI  i Tyskland (tidligere My Travel Germany).
Den væsentligste aktivitet i den hollandske gruppe er touroperatøren Travel Trend, der gennem de seneste 25 år har specialiseret sig i oversøiske rejser med rutefly. Det er et velkendt brand på det hollandske marked og sender årligt mere end 20.000 hollændere på ferierejser spredt over alle kontinenter. Dette marked forventes at være i stærk vækst i de kommende år. Akilleshælen i den hollandske virksomhed menes at være rejsebureaukæden. MyTravel købte for 3 år
siden den velkendte, men konkurstruede, NBBS rejsebureaukæde med over 40 butikker. Kæden blev rebranded MyTravel, men de økonomiske resultater forblev skuffende, og gennem det seneste år har MyTravel allerede lukket de mest tabsgivende butikker, ligesom betydelige forandringer på hovedkontoret er
gennemført.
(Reisrevue, Holland)

Skrevet af